Prenos názvov domén

Prenos názvov domén

V starých dňoch internetu bola registrácia názvu domény spracovaná spoločnosťou Network Solutions. Po chvíli sa však vláda rozhodla, že nie je spravodlivé, aby jedna spoločnosť mala výlučnú kontrolu nad trhom s názvom domén. Preto otvorila podnikanie iným spoločnostiam. Odvtedy stovky spoločností s doménovým menom, od podnikov s jediným vlastníkom až po podnikové podniky, kapitalizovali na trhu, ktorý ročne prináša milióny výnosov. Takže pre webmasterov to znamená, že neexistuje žiadny nedostatok spoločností na výber, keď sa zaregistrujú svoje doménové mená.

Napriek tomu, čo sa stane, ak sa zaregistrujú v jednej spoločnosti pre doménové mená, ale neskôr rozhodnú, že chcú, aby bola prevádzkovaná inou spoločnosťou? Našťastie môžu získať svoje prianie prostredníctvom procesu prenosu doménových mien. Toto je prípad, keď webmaster dostane iného registrátora na spracovanie svojho doménového mena. Všetky platby sa postúpia novému registrátorovi, pretože starý registrátor už nie je na obrázku (prinajmenšom pokiaľ ide o názov domény). Ak registrátor zaobchádza s hostingom webmastera, musia ešte urobiť potrebné platby, aby sa ubezpečil, že ich webové stránky zostávajú v platnosti.

Samotný proces súvisiaci s prenosom doménového mena bude závisieť od registrátora, s ktorým webmaster pracuje. Napríklad, ak účtujú platbu za prevody doménových mien, musí byť tento poplatok prijatý predtým, než sa môže robiť čokoľvek oficiálne. V opačnom prípade proces začína hneď, ako o to požiada správca webu. Niektorí registrátori doménových mien vyžadujú, aby správca webu poslal notársky list, v ktorom informoval o svojom zámere prenosu. Iné môžu povoliť, aby sa žiadosť uskutočnila online. Keď registrátor autorizuje prenos názvu domény, dokončenie procesu bude trvať 1 až 7 pracovných dní.

Niekedy môže byť názov domény neprenosný. Mohlo by to byť z rôznych dôvodov, ako sú právne problémy s názvom domény samotného alebo pôvodným registrátorom doménových mien. Príkladom týchto problémov môže byť problém s ochrannou známkou. V druhom prípade takéto právne scenáre, ktoré by mohli spôsobiť problémy, zahŕňajú bankrot a / alebo problémy so scamming. Existuje tiež možnosť, že registrátor doménových mien jednoducho odmieta previesť názov domény.

Ako môže osoba zabrániť týmto typom problémov? Najlepšie riešenie spočíva v čítaní každej jemnej tlače originálnych ponúk registrátora doménových mien. Osoba by mala tiež skontrolovať v Better Business Bureau, aby sa uistil, že registrátor doménových mien nemá žiadne nevyriešené právne problémy spojené s tým.

Na záver, ak chce človek prejsť na spoločnosť s doménovým menom, existuje možnosť vykonať prevod názvu domény. Ak bude úspešné, názov domény bude fungovať tak ako pôvodne, s jediným rozdielom, kto to spravuje. Ak však doménové meno nemožno previesť, správca webu sa musí držať pôvodného registrátora alebo zvážiť službu presmerovania adresy URL.

Pomocou služby presmerovania adresy URL sa pôvodný názov domény maskuje novým názvom domény. Nie je to tak dobré ako prenos oficiálneho názvu domény, ale stále je lepší ako nič, ak prenos nie je možnosťou.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chybne napísané názvy domén

Podvodné názvy domén