Podvodné názvy domén


Myslíte si, že kúpiť niečo také jednoduché ako názov domény znamená, že priemysel je bez podvodov? Ak to znova premýšľate, pretože každodenné stovky ľudí dostávajú dojčené z ich peňazí, pretože si myslia, že získajú perfektný názov domény. Spoločnosti s podvodným názvom domény nedostali toľko tlače ako spoločnosti "work-at-home" alebo iné podniky tejto povahy, ale sú stále rovnako deviantné. Dva hlavné spôsoby, akými firma doménového mena ide o scamming svojich zákazníkov, zahŕňa buď predaj doménového mena za absurdne vysokú cenu a / alebo nedodanie názvu domény podľa sľubov.

Typická cena doménového mena sa pohybuje od 0 do približne 35 dolárov. Ak je však spoločnosť s názvom domény tienistá, mohla by účtovať cenu, ktorá je oveľa vyššia. Tento poplatok by sa mohol pohybovať od 300 do viac ako 2 000 USD. A na rozdiel od legitímnych webhostingových spoločností, ktoré by mohli účtovať takýto poplatok, spoločnosti doménového mena tienisté žily neponúkajú iné služby, ako je napríklad webhosting alebo marketingová pomoc. Ich jediným predajom je doménové meno.

Druhý spôsob, ako podvodné spoločnosti s doménovými názvami podvodom ľudí je tým, že neposkytujú doménové meno vôbec. To sa stáva veľa s takzvanými "voľnými" názvami domén, ale môže sa stať aj s platenými cenami. Bežný čas obratu pre presmerovanie názvov domén sa pohybuje od 1 do 7 dní. Ak tento časový rámec uplynul a zákazník nedostal názov domény, pravdepodobne nedostane jeden.

Čo robí človek, ak zistí, že boli scammed? No, ak spadajú pod prvý podvod, kde zaplatia stovky za doménové meno, pravdepodobne nebudú môcť robiť veľa, ak spoločnosť skutočne doručí doménové meno. Najviac by sa mohli pokúsiť získať vrátenie peňazí, ale je to dlhý zásah, pretože firmy, ktoré takýto vec snáď neumožňujú.

Na druhej strane, ak nebol doručený doménový názov, môže človek najskôr podať sťažnosť na Internet Crime Center (známe tiež ako IC3). Táto organizácia má partnerstvo s FBI a Národným centrom pre kriminálnu činnosť. Takže ak si myslia, že spoločnosť s doménovým menom konala podvodným spôsobom, mohli by tieto subjekty využiť na to, aby im pomohli viesť trestné vyšetrovanie.

Ďalej musí prerušovaná strana zvážiť podanie sťažnosti na Better Business Bureau. Hoci táto organizácia nemá toľko právnych / vládnych väzieb ako Internet Crime Center, má stále veľa moci. Je to preto, že veľa ľudí sa obráti na BBB skôr, ako sa rozhodnú podnikať so spoločnosťou. Podaním sťažnosti môže osoba, ktorá bola podvodom, chrániť ostatných pred týmito ťažkosťami.

Nakoniec existuje možnosť oznámiť podvod spoločnostiam kreditnej karty alebo spracovateľom platby. Ak spoločnosť kreditných kariet určí, že došlo k podvodu, webmasteri dostanú aspoň svoje peniaze späť. Ak spracovatelia platieb, ako napríklad Paypal, myslia, že došlo k podvodu, budú pokračovať v zmrazení účtu spoločnosti s názvom domén. Keď sa to stane, nemôžu robiť ďalšie obchody, až kým nevyjasnia rozpor.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chybne napísané názvy domén

Prenos názvov domén